Boxtelnet .nl

Google
Web Brabants Centrum


Terug naar archief

Zicht op de Boxtelse Petrustoren
De Petruskerk, gezien vanaf de Zwaanse Brug

Zo wàs het                           Zo wordt het

oude situatie petrustoren  nieuwe situatie petruskerk

het hof boxtel
Op dezelfde plek moet ook villa Het Hof eraan geloven. Een villa van deze allure heeft ruimte nodig om tot zijn recht te komen. Dus wat gebeurt er: de nieuwe bebouwing komt bijna op de stoep te staan. Weg villa.

De gemeente Boxtel hanteert strenge normen... maar niet voor zichzelf

De 'urban villa' die pal achter Het Hof in aanbouw is en het zicht op de kerk ontneemt komt op maar vijf meter van de Dommeloever. En dat terwijl de gemeente heeft bepaald dat de afstand vijftien meter moet zijn. Hoe onze wakkere bestuurders dat oplossen? Ze leggen iemand anders een afstand van 25 meter op en gemiddeld klopt het weer. Is die ander een burger, pech gehad. Gemeente en projectontwikkelaar strijken de extra euro's graag op.

En dan de Markt

stop voets

Stop Voets kan er met zijn verstand niet bij. Hoe kan iemand zoŽn aanslag op de Markt plegen. Nou, simpel. Zicht op de Dommel is mooi, de kans om de Markt tot aan de Dommel door te laten lopen, omzoomd met kleinschalige horeca en winkeltjes, was een buitenkans. Maar een paar euro in de gemeentelijke portemonee weegt zwaarder dan een leefbaar, aantrekkelijk centrum.


Dommel door Boxtel

Dit had het kunnen zijn

dommel zwaansebrug Boxtel

De grondige schoonmaakbeurt doet de Dommel goed. Vanaf de Zwaanse brug gezien lijkt het al een beetje een echte rivier.

Maar dit is het geworden

Het zicht op de Petrustoren is echter om zeep geholpen. Ook is duidelijk te zien dat de gemeente de 'urban villa' in strijd met de eigen uitgangspunten tot tegen de Dommel heeft laten bouwen.Terug naar archief