Boxtelnet .nl

 

Terug naar archief

Geheim plan uitgelekt
Brabantse supergemeente op komst

nieuwboxtel

Zoals bekend wil het kabinet de gemeenten en provincies flink op de schop nemen. De burgemeesters van Eindhoven, Den Bosch 's-Hertogenbosch (op verzoek van de burgemeester gewijzigd) en Tilburg hebben in het geheim plannen uitgewerkt om te voorkomen dat hun steden hierdoor aan invloed verliezen. Zij zijn voornemens om de drie gemeentes te koppelen, en er de tussenliggnde plaatsen aan toe te voegen (zie kaart).

Voor Boxtel zit er een leuk kantje aan de plannen. Het centrale gemeentehuis - in goed Brabants de backoffice - komt in ons dorp. Gekozen is voor de Keulse Barrier, het leegstaande restaurant aan de A2. Dat is goed bereikbaar en ligt precies in het middelpunt van NieuwBoxtel, zoals de gemeente voorlopig heet. Nu is ook meteen duidelijk waarom op die plek geen vettehap-vestiging komt.

Alle burgemeesters uit het gebied zijn maandag om elf uur uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Keulse Barrier. Zij kunnen zich dan vrijwillig bij de plannen aansluiten en zo voordelen voor hun gemeente halen. Voor maandag is gekozen omdat de gemeentehuizen vanwege tweede paasdag gesloten zijn. Hun massale afwezigheid valt dan niet op. Een van hen, die het niet eens is met de plannen, heeft dit laten uitlekken. 'Gorbed kan me nog meer vertellen', aldus zijn commentaar. Nizno Gorbed is de (van oorsprong Russchische) adviseur die het plan heeft vormgegeven. Hij is gekozen vanwege de grote ervaring in Rusland met het doorvoeren van vrijwillige maatregelen van de overheid.Terug naar archief