Boxtel in beeld Boxtelnet op TwitterBoxtelnet.nl   

skyline boxtel

 
Iets melden? Stuur een mailtje naar Boxtelnet.nl 

voorpagina | archief

Schaliegas Nee

stop schaliegas

Eerdere berichten over de schaliegasboringen
Stoelenactie tegen fracken
Boxtel goed vertegenwoordigd bij debat
Propagandabijeenkomst in Best
Manifestatie op de Markt
Actiedag in Lennisheuvel
Rechter verbiedt proefboring
Schaliegas: Boxtel komt in actie
Schaliegasboring in BoxtelStapelen

kasteel stapelen boxtel
Kasteel en park, gezien vanaf de Prins Hendrikstraat
(8 februari 2015)

Drukke dagen voor Mep-meisjes en ODC-boys

ah-plaatjes.jpg
Je verlaat de Albert Heijn sinds enkele dagen langs een haag van jongens en meisjes die je blij maakt met je zojuist bij het afrekenen ontvangen hockey- of voetbalplaatjes. Ze proberen niet al te teleurgesteld te kijken als je ze zelf spaart voor je kinderen of kleinkinderen.
De verdeling van de plaatjes leidt regelmatig tot intensieve onderhandelingen. Op de foto het overleg van enkele ODC'ers.

Avondrood boven Boxtel

avondrood

Zo rood kleurde vanavond (22/5) de lucht boven Boxtel. De oude wijsheid Avondrood mooi weer aan boord indachtig kunnen we op een prachtige dag rekenen. Of gooien de donkere wolken roet in het eten.


Appartementen in winkel Magneet

magneet

Het pand in de Breukelsestraat waarin tot voor enkele jaren modehuis De Magneet gevestigd was verliest zijn winkelbestemming.
Er ligt (17/4) een aanvraag bij de gemeente om winkel en bovenwoning tot vier appartementen te mogen verbouwen.


Boxtel

Player will show here

'Aan welke reis wil je nooit meer herinnnerd worden' vroeg Nieuwsuur op het boekenbal aan enkele schrijvers. De antwoorden varieerden van Rusland, India, Egypte en de opmerkelijke uitspraak van Yvonne Kronenberg in bovenstaand citaat.

Haar reis naar Boxtel dateert van begin jaren negentig, maart 1992 om precies te zijn. Wethouder Ricky van den Aker had haar op het gemeentehuis uitgenodigd voor de viering van internationale vrouwendag. Ze kreeg een lift naar de trein en onderweg vertelde ze, dat ze de volgende dag weer naar Boxtel kwam voor een lezing in de bibliotheek. Ze moest tussendoor wel naar huis om haar paard te verzorgen. Weet iemand wat er in Boxtel is misgegaan?

(Nieuwsuur vrijdag 7 maart, vanaf minuut 40)Obstakels

obstakels

Ook de obstakels zijn in Boxtel van prima kwaliteit


De tafel van Boxtel

tafel van boxtel

Het pand in de Stationsstraat waar tot midden vorig jaar De Firma Fotografie van Stef Schellekens zat heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Van binnen ziet het er fleurig uit met kunst aan de muur, een statige klok en een imposante tafel. Maar dat zie je vanaf de straat niet meer, de ramen zijn geblindeerd en spiegelen het ertegenover gelegen Hofpaleis. 'Tafel van Boxtel', zo stelt het pand zich nu voor. Benieuwd wat het gaat worden.


Het carnavalsseizoen is begonnen

carnaval

Maar elf/elf is voorbij, nu tot carnaval je snater houden (12/11/13)


Drank maakt meer kapot dan je lief is

wijn boxtel

Als de cafés dicht gaan en je hebt nog dorst, dan pak je toch de wijn die voor het grijpen lijkt te liggen.
Breukelsestraat Boxtel, nacht van vrijdag op zaterdag (2/11/13)


Holland Pop Festival

Zaterdag (21/9) werd in het Kralingse Bos in Rotterdam een monument onthuld
als herinnering aan het legendarische Holland Pop Festival
dat in 1970 ook een aantal Boxtelaren naar Rotterdam lokte.
Een van hen - die er als steward was - heeft zijn 'We help you'-shirtje altijd bewaard.

Hij maakte met zijn Kodak Brownie onderstaand filmpje.
Helaas zonder geluid, maar de sfeer is wel te proeven.
Wie herkent Boxtelse bezoekers?
Laat het weten


Huurder voor café De Kom
café de kom boxtel

Je loopt er langs en denkt: er klopt iets niet...

en ineens weet je het: CAFE DE KOM is van de gevel verdwenen

Café De Kom

Boxtel krijgt een Japans restaurant. Het komt in café De Kom, dat na de rampzalige brand van december 2005 van de grond af opnieuw werd opgebouwd. Dat gebeurde door Toon Strik en zijn zonen, die er liever appartementen hadden gezien.
Na de nieuwbouw heeft het horecapand dan ook lang leeg gestaan, maar nu komt er dan Happy Tokyo. Nee, niet Hapje Tokyo, al was dat ook een mooie naam geweest. (augustus 2013)


Markt Boxtel klaar voor sterkste man

Markt Boxtel sterkste man

Vanmiddag (20/6/13) wordt op de Markt in Boxtel uitgemaakt wie de sterkste man van Nederland is. RTL 7 legt het vast voor een programma dat in september wordt uitgezonden. Het spektakel begint om half twee, maar om half twaalf hadden de eerste bezoekers zich al verzekerd van een goed plaatsje.

Update - De middag is prima verlopen. De titel ging naar de Fries Jitse Kramer, tweede werd zijn provinciegenoot Jan Wagenaar.
Niels Gordijn uit Eindhoven werd derde.


De Stertoer komt eraan
(zondag 16 juni 2013)

stertour Boxtel maakt zich op voor een nieuwe etappe in zijn wielerhistorie.
Vanmiddag rond 3 uur finisht hier de Ster ZLM Toer 2013. Ook om kwart voor twee en om half drie passeren de renners de lijn, maar dan volgen nog rondjes door het Groene Woud. Zien ze ook nog wat van onze natuur.

Het tijdschema en de route


Buren niet blij

Aan het eind van de Burgakker ligt tussen een voormalig verffabriekje en het zogeheten kanunnikenhuisje een stuk grond braak. De gemeente had hier plannen voor een 'rechtstreekse verbinding tussen de Petruskerk en kasteel Stapelen', want dat is historisch. Zoals wel vaker bleef het - in dit geval gelukkig - bij plannen en nu ligt het weitje er desolaat bij. De buren laten op subtiele wijze weten wie hiervoor verantwoordelijk is.
Flesbom ontploft in Keizerstraat Boxtel

flesbom

april 2013 - Vannacht even na half twee worden de bewoners op de hoek van de Baandervrouwenlaan en de Keizerstraat opgeschrikt door een luide knal. Buiten hangt een dichte rookwolk. Nu zijn ze er in de buurt aan gewend dat ze in het weekeinde worden wakker geknald. Maar dit keer gaat het wel erg hard. Vanmorgen bij daglicht blijkt een vuilnisbak aan flarden te liggen. Bij de restanten ligt een chloorfles die de bewoners niet in de vuilnisbak hebben gedaan. De politie veronderstelt daarom dat het om een zogenaamde flesbom gaat.

restant

Brokstukken zijn vele meters verder op straat terecht gekomen


Meer

Terug naar archief